آموزش شبکه کامپیوتر بصورت آنلاین از مبتدی تا پیشرفته - آموزش Network computer

فروردين
23

۷ مرحله بالا بردن امنیت شبکه‌های Wi – Fi

wifi-security امنیت وای فای

منظور از شبکه‌های Wi – Fi،‌‌ همان شبکه‌های Wireless یا بی‌سیم می‌باشد. شبکه‌های بی‌سیم این اجازه را به شما می‌دهند تا رایانه‌های شخصی، لپ تاپ‌ها و دستگاه‌های دیگرتان، با استفاده از سیگنال‌های رادیویی برد کوتاه، با یکدیگر در «ارتباط» باشند. با این حال، برای اینکه بتوانید یک شبکه بی‌سیم امن داشته باشید، باید یک سری تغییرات در سیستم ایجاد کرده و بعد یک بار دستگاه را خاموش روشن نمایید.

 

هر دستگاهی که در محدودهٔ سیگنال‌های انتقال رادیویی برد کوتاه شما وجود داشته باشند، اگر فرکانس آن دستگاه، با محدودهٔ سیگنال‌های انتقال رادیویی برد کوتاه شما یکی باشد، می‌تواند از امکانات شبکه بی‌سیم شما استفاده نماید.

این صحبت به این معنی است که هر کسی با یک کامپیو‌تر و یا لپ تاپ بدون سیم، در طیف وسیعی از شبکه‌های بی‌سیم قرار بگیرد و قادر به اتصال به آن شبکه باشد. مگر اینکه شما اقدامات احتیاطی برای جلوگیری از سوء استفاده دستگاههای دیگری که در محدودهٔ سیگنال‌های انتقال رادیویی برد کوتاه شما قرار دارند را انجام داده باشید.

 

ادامه مطلب
4
برچسب شده در:
فروردين
22

آشنایی با لایه های مدل OSI و مدل TCP/IP

tcp-ip TCP/IP

در این درس از آموزش شبکه، با دو مدل OSI و مدل TCP/IP، آشنا خواهید شد. این دو مدل با وجود داشتن وجوه تشابه بسیار، تفاوت های جزئی با هم دارند که در این درس به آن می پردازیم.

مدل مرجع OSI و مدل مرجع TCP/IP نقاط مشترک زیادی دارند. هر دوی آنها مبتنی بر مجموعه‌ای از پروتکل های مستقل هستند، و عملکرد لایه‌ها نیز تا حدی شبیه یکدیگر است. مدل OSI ثابت کرده که بهترین ابزار برای توصیف شبکه‌های کامپیوتری است. اما پروتکل های TCP/IP در مقیاس وسیعی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دو مدل تفاوت هایی با هم دارند که در زیر به برخی از آنها اشاره می کنیم.

در مدل TCP/IP تفاوت سرویس ها، واسط ها و پروتکل ها واضح و مشخص نمی‌باشد. پروتکلهای OSI بهتر از TCP/IP مخفی شده است. قبل از ایجاد مدل OSI پروتکلهای آن طراحی و ابداع شد. در نتیجه این مدل وابستگی و تعامل خاصی با هیچ مجموعه پروتکلی ندارد. اما در TCP/IP مسئله برعکس بود و این خود باعث شده که مدل TCP/IP تنها برای شبکه‌های تحت خود مناسب باشد.

مدل OSI دارای هفت لایه است اما مدل TCP/IP، چهار لایه دارد و از لایه ارائه و لایه نشست خبری نیست. لایه شبکه در مدل OSI اتصال گرا و غیر مستقیم است و لایه انتقال آن تنها اتصال گرا است اما در TCP/IP لایه شبکه الزاما غیر متصل و لایه انتقال آن اتصال گرا(TCP) یا غیر متصل(UDP) است.

 

ادامه مطلب
7
فروردين
20

آشنایی با سخت افزارهای شبکه

computer-network-hardware آشنایی با سخت افزارهای شبکه

گرچه سخت افزارهای شبکه بسیار زیاد و متنوع هستند. ولی در این درس با برخی از مهم ترین و کلیدی ترین سخت افزارهای شبکه آشنا می شویم. تجهیزات سخت افزاری شبکه بسیار متنوع هستند. با این وجود به هنگام پیکربندی سخت افزاری شبکه های محلی اترنت و شبکه های بدون سیم در عمل با تعداد محدودی سخت افزار سرو کار خواهید داشت.

این تجهیزات عبارتند از: کارت شبکه، هاب یا سوئیچ، کابلهای شبکه، روتر و اکسس پوینت. در این بخش توضیحات در مورد این سخت افزارهای ارائه شده است.

با ما همراه باشید تا این تجهیزات را به شما معرفی کنیم و در مورد کارایی آنها توضیح دهیم


کارت شبکه

کارت شبکه، یکی از مهمترین عناصر سخت افزاری در زمان پیاده سازی یک شبکه کامپیوتری است. هر کامپیوتر موجود در شبکه، نیازمند استفاده از یک کارت شبکه است. کارت شبکه، ارتباط بین کامپیوتر و محیط انتقال ( نظیر کابل ها ی مسی و یا فیبر نوری ) را فراهم می نماید. اکثر مادربردهای جدیدی که از آنان در کامپیوترهای شخصی استفاده می گردد ، دارای کارت شبکه onboard می باشند.

ادامه مطلب
12
فروردين
19

انواع کابل شبکه و نحوه سیم کشی

network-cable انواع کابل شبکه و نحوه سیم کشی

باتوجه به پیشرفت روزافزون علم و استفاده از شبکه های بدون کابل، هنوزهم برخی موسسات و سازمانها برای راه اندازی شبکه از کابلها استفاده می کنند. این درس به معرفی انواع کابلهای شبکه و آموزش کابل کشی می پردازد.

انواع کابل شبکه

کابل های هم محور یا Coaxial
کابل های زوجی یا هشت سیمی
فیبر نوری

کابلهای کواکسیال

این کابلها همان کابل آنتن تلویزیون خانگی هستند و در شبکه باس استفاده می شوند. کابلهای کواکسیال که در شبکه باس بکار میرود به دو نوع کلی Thin و Thick تقسیم می­شود که نوع دوم دیگر استفاده نمی شود.برای اتصال این کابل به کارت شبکه از کانکتور های BNC و T connector استفاده میشود.

ادامه مطلب
14
فروردين
18

انواع شبکه کامپیوتری

types-of-computer-network انواع شبکه کامپیوتری
انواع شبکه کامپیوتری و آشنایی با آنها از ابتدایی ترین مبحث در آموزش شبکه است، در این درس به بررسی و معرفی انواع شبکه می پرازیم و مفاهیم، تعاریف و کلیات شبکه های کامپیوتری را برای شما شرح می دهیم. شبکه های کامپیوتری را می توان از نظر بزرگی و کوچکی دسته بندی کرد. همچنین نوع دیگری از دسته بندی بر اساس ساختار یا توپولوژی شکل گیری آنها می باشد. در ابتدا می خواهیم شبکه های را از نظر بزرگی و وسعت دسته بن...
ادامه مطلب
10
فروردين
17

شبکه در کامپیوتر چیست و به چه دردی می خورد؟

what-is-computer-network
شبکه کامپیوتری چیست حتما برای شما هم پیش آمده که بخواهید یک فایل یا اطلاعاتی را به دوست یا همکارتان بدهید. معمولا برای این کار از حافظه های فلش دیسک استفاده می کنیم اطلاعات را روی یک حافظه usb کپی میکنیم و آن حافظه را به دوستمان می دهیم تا در کامپیوتر استفاده کند. خوب حالا فرض کنید که ما در یک اتاق یا یک شرکت چند کامپیوتر داریم که دائماً احتیاج داریم اطلاعات یا فایل هایی را با همکارانمان رد و بدل ...
ادامه مطلب
17

آموزش تضمینی کامپیوتر

واقعا فکر می کنید کامپیوتر را فقط در کلاس های آموزشی گران قیمت و یا با کمک استاد خصوصی می توان یادگرفت؟ کاربران وب سایت آموزش کامپیوتر نظر دیگری دارند! ما به شما تضمین می دهیم کامپیوتر برخلاف تصور شما بسیار ساده، شیرین و جذاب است و در هر سنی می توانید مهارت کار کردن با کامپیوتر را آموزش ببینید

عضو سایت نیستی؟ در کمتر از یک دقیقه عضو شو!

ورود به سایت