By پشتیبان on شنبه, 21 آبان 1390
Category: آموزش فتوشاپ

آموزش فتوشاپ مقدماتی CS5 درس دوم

در درس دوم آموزش فتوشاپ مقدماتی یک تصویر را باز می کنیم و کار با لایه ها را آموزش می دهیم. لایه ها اصلی ترین قسمت فتوشاپ هستند و معمولا هر المان در فتوشاپ متشکل از یک یا چند لایه است تا بتوان به راحتی آن را مدیریت کرد. فراموش نکنید که اگر به سادگی از بحث لایه ها در فتوشاپ گذر کنید ممکن است بقیه دروس را متوجه نشوید پس در فراگیری این قسمت دقت داشته باشید.

این درس را  می خواهیم با آوردن یک یا چند تصویر به محیط برنامه آغاز کنیم.

برای آوردن یک تصویر به فضای فتوشاپ به ترتیب زیر عمل نمایید:

A.    روی گزینه File  از نوار منو کلیک کرده و گزینه Open  را انتخاب نمایید.

B.    در پنجره باز شده ، پوشه حاوی تصاویر مورد نظر را جستجو کنید.

C.    عکس یا عکس های مورد نظر خودتون را انتخاب کنید (برای انتخاب چند تصویر،کلید Ctrl را پایین نگه دارید).

D.    روی گزینه Open کلیک کنید .

 {rsmembership category="1"}

*نکته :برای اینکه کار به صورت سریعتری انجام شود میتوانید جای مرحله A  از Shortcut  آن استفاده کنید که برای اینکار کافیست کلید Ctrl + O را فشار دهید.

مفهوم لایه ها در فتوشاپ:

تا اینجا توانستیم چند عکس را باز کنیم . اگر دقت کنید هر کدام از تصاویر در پنجره ای جداگانه قرار دارند .

اولین پنلی که به سراغش می رویم پنل لایه ها ( Layers ) است . اگر در فضای کارتون نباشد میتوانید از مسیر Menu Bar>Window>Layers آن را به محیط کارتون اضافه کنید.مشاهده خواهید کرد که در این پنل فقط یک لایه با نام Background وجود دارد. علامت سمت راست این لایه نشان دهنده قفل بودن پس زمینه و عدم جابه جایی و انتقال آن است.

لایه ها نقش مهمی در فتوشاپ دارد چون بیشتر فعالیت ها درون این پنل اتفاق می افتد.



باز کردن یک صفحه:

برای باز کردن یک صفحه سفید و خالی باید مراحل زیر را انجام داد:


A.    روی گزینه File  از نوار ابزار کلیک کنید.
B.    گزینه New  را انتخاب کنید .


با این کار پنجره ای باز خواهد شد که مربوط به صفحه شما میباشد . باز هم میتوان از دکمه Shortcut این منو استفاده کرد  ( Ctrl + N).

 
1.    نام صفحه جدید
2.    انتخاب مجموعه سایزهای از پیش تعریف شده
3.    سایز تعریف شده
4.    اندازه عرض صفحه
5.    اندازه ارتفاع صفحه
6.    واحد اندازه گیری
7.    میزان تفکیک پذیری صفحه
8.    حالت Mode  رنگی صفحه
9.    نوع پس زمینه صفحه ( سفید ، شفاف و ...)
10.    نسبت ابعادی پیکسل های صفحه
11.    ذخیره نمودن مشخصات تعریف شده صفحه جدید برای استفاده مجدد در آینده
12.    حذف یک مشخصه تعریف شده از مجموعه های قبلی
13.    ایجاد یک صفحه جدید با استفاده از Adobe Device CS 5 
14.    تخمین حجم صفحه ایجاد شده ( اندازه فایل در این مثال تقریبا 25 مگابایت خواهد بود)

خوب حالا نامی برای صفحه انتخاب کنید و گزینه International Paper  رو انتخاب  و سایز A4 را انتخاب کنید.در قسمت Resolution  به طور پیش فرض 300 در نظر گرفته شده که در فصل های آینده در موردش توضیح خواهیم داد.

مود رنگ را RGB یا CMYK انتخاب نمایید و بعد دکمه OK را بزنید.

*نکته :دقت کنید که مود رنگی را اگر Grayscale انتخاب کنید همه چیز خاکستری (سیاه و سفید ) خواهد بود .

حالا برای اینکه در این صفحه خالی که ساختیم چند عکس داشته باشیم کافیست عکس هایی را که از قبل وارد فتوشاپ کرده بودیم را درون این صفحه بگذاریم برای اینکار میتوانیم با استفاده از کشیدن عکس به صفحه خالی یا همان (Drag) کردن هر چند تا عکسی که میخواهیم وارد صفحه خودمون بکنیم مانند تصویر زیر.

حالا اگر به پنل Layers  خودمون نگاهی بندازیم می بینیم که تعدادی لایه جدید به این پنل اضافه شده است.

در قسمت Layers هر لایه ای که میخواهیم ازآن استفاده کنیم یا کاری روی آن انجام دهیم باید حتما اون رو انتخاب کنیم که با انتخاب کردن هر کدام از لایه ها در قسمت Layers آن لایه آبی رنگ میشود و در نهایت می توان کاری روی آن صورت داد.


برای انتخاب یا فعال کردن هر لایه به چند شکل می توان عمل کرد:

A.    انتخاب لایه مورد نظر در پنل Layers
B.    راست کلیک کردن بر هر لایه درون صفحه و انتخاب نام لایه مورد نظر
C.    فعال کردن گزینه Auto – Selection در نوار Option و با تیک زدن این گزینه ، کلیک روی هر لایه منجر به انتخاب آن لایه خواهد شد.


از بین این سه راه ، راه سوم سریع تر است اما در حالتی چندین لایه روی هم افتاده باشند به سختی میتوانید لایه های زیرین را انتخاب کنید.



تغییر اندازه صفحه ساخته شده (Canvas)

اگر بعد از باز کردن صفحه جدید و گذاشتن چندین لایه داخل صفحه  متوجه شدید که سایز آن کافی نیست میتوانید اندازه آن را به میزان دلخواه زیاد یا کم کرد .


مراحل این کار به شکل زیر میباشد:

A.    از منوی Image در نوار منوها ، گزینه Canvas Size را انتخاب میکنیم.
B.    مقدار ارتفاع را ثابت و اندازه عرض را 20 سانتی متر بیشتر میکنیم.
C.    جهت افزایش صفحه را انتخاب میکنیم
D.    بعد میتوانیم لایه ها را مرتب کنار هم بچینیم.

*نکته:

در صورت انتخاب نکردن جهت تغییر اندازه یا گزینه C در توضیحات بالا ، فتوشاپ سایز صفحه را به طور یکنواخت از چهار طرف بزرگتر یا کوچک تر میکند.


امکانات پنل Layers


1.    تغییر اندازه پنل
2.    حذف (Delete) لایه
3.    ایجاد لایه جدید و در شرایطی کپی کردن لایه و اضافه کردن آن به جمع لایه ها
4.    ساخت گروه برای لایه ها
5.    گزینه مربوط به رنگ آمیزی و تنظیمات لایه ها
6.    افزودن ماسک به لایه
7.    ایجاد سبک برای لایه
8.    اتصال موقت لایه ها به یکدیگر
9.    زبانه مربوط به Option لایه ها
10.    میزان انباشتگی و شفافیت رنگ
11.    حالت ترکیب لایه (Blending) با لایه زیرین

12.    نام لایه




توضیحات هر گزینه:
تغییر اندازه پنل:

با کشیدن گوشه صفحه میتوان سایز پنل را مشخص کرد.

حذف (Delete) لایه:

با کلیک کردن روی این گزینه ،لایه انتخاب شده حذف میشود .

ایجاد لایه جدید و کپی کردن لایه:

بعضی اوقات لازم است برای یک کار جدید یک لایه جدید ایجاد کنید.برای این کار کافی است روی گزینه مربوطه کلیک کنید اما اگر قصد دارید لایه مشخصی را کپی کنید و از آن چند تا داشته باشید کافیست لایه مورد نظر را انتخاب و آن را به سمت همین گزینه بکشید (Drag) و با این کار لایه شما کپی میشود.


ساخت گروه (Group):

در اینجا می توانید با انتخاب چند لایه و زدن گزینه Group یک گروه بسازید که میتوان این لایه های گروه شده را از بقیه لایه ها جدا کرد . راه دیگری هم برای گروه کردن وجود دارد و آن هم دکمه Ctrl+G می باشد.



رنگ آمیزی و تنظیمات لایه ها:

در این گزینه مطالب زیادی وجو دارد که در فصل های آتی توضیح بیشتری در موردش خواهیم داد اما برای معرفی می توانیم بگویم در اینجا ما میتوانیم رنگ عکس را تغییر دهیم به شکلی که سایه های موجود در عکس را روشن تر یا تیره کنیم یا برای مثال رنگ تصویر را از قرمز به نارنجی تبدیل کنیم همانطور که گفتم در فصل های آتی بیشتر به این گزینه می پردازیم.


افزودن ماسک به لایه:

این گزینه برای روتوش عکس ها استفاده میشود که مانند گزینه قبلی باید در فصل های آتی توضیح داده شود. این گزینه در روتوش عامل بسیار مهمی است و با استفاده از ابزار های ویرایش و روتوش (Retouching Tools) مورد استفاده قرار میگیرد.



ایجاد سبک برای لایه:

در اینجا میتوانیم با انتخاب لایه مورد نظر و کلیک بر روی این گزینه و انتخاب Blending Option وارد پنجره ای شویم که با انتخاب هر کدام از این گزینه ها میتوانیم افکت یا سبک خاصی روی لایه مورد نظر ایجاد کنیم.



اتصال موقت لایه ها به یکدیگر:

ممکن است در کارمان با لایه های بسیار زیادی رو به رو شویم که لازم باشه بعضی از این لایه ها را با هم حرکت دهیم. میتوانیم آنها را با هم انتخاب کنیم و جا به جا کنیم اما به محض اینکه از حالت انتخاب خارج شوید لایه ها هر کدام به صورت جدا قرار میگیرند و اگر بخواهیم دوباره همه را با هم حرکت دهیم لازم است از ابتدا انتخاب کنیم اما این گزینه کمک میکند که سریع تر این اتفاق بیافتد روش کار این لایه به این شکل است که لایه های مورد نظر را انتخاب میکنیم و روی این گزینه کلیک میکنیم که اگر دقت کنید متوجه می شوید که شکل یک زنجیر کنار عکستان نمایان می شود این نشان دهنده این است که لایه ها با هم اتصال پیدا کردند اگر بخواهیم از حالت اتصال خارج کنیم لایه ها را انتخاب میکنیم و دوباره روی گزینه کلیک میکنیم از این حالت خارج میشود.



زبانه مربوط به Option لایه ها:

در این جا با کلیک کردن بر روی زبانه Option  به مواردی از تنظیمات لایه دسترسی پیدا میکنید که اگر دقت کنید موارد مشابهی با گزینه هایی که در زیر پنل لایه بود ، دارد.

میزان انباشتگی (Fill)  و شفافیت (Opacity) رنگ :

کلمه Opacity در اصل به معنی تیرگی و کدر بودن است ، اما به کار بردن واژه شفافیت برای آن ، مفهوم مورد نظرمان را بهتر میرساند چون هرچه از میزان تیره و تار بودن یک لایه کم شود بر شفافیت آن خواهد افزود. بسته به درصد شفاف کردن بافت لایه ، لایه های زیرین با وضوح متفاوتی قابل رویت است کار گزینه انباشتگی Fill نیز شبیه به همین کار است با یک تفاوت ریز که در فصل های آتی هنگام کار کردن با آن برایتان توضیح می دهیم.



حالت ترکیب لایه (Blending) با لایه زیرین:

کار با این گزینه زمانی برای شما مفهوم دارد که کار با فتوشاپ برای شما راحت تر بشه و شناخت بیشتری نسبت گزینه ها داشته باشید اما به طور مختصر بدانید که با استفاده از این گزینه میتوانیم حالتهای زیبایی به لایه ای خود بدهید.



نام لایه :

در اینجا میتوانیم نام لایه خود را تغییر دهیم که کافیست بر روی اسم لایه مورد نظرمان دوبار کلیک کنیم با این کار میتوانیم نام لایه را تعیین کنیم.

{else}

برای دسترسی به ادامه مطلب می بایستی در وب سایت اشتراک داشته باشید

خرید اشتراک

{/rsmembership}

Leave Comments