By پشتیبان on یکشنبه, 04 بهمن 1394
Category: آموزش پاورپوینت

آموزش ایجاد جدول در پاورپوینت

ما میخواهیم قبل از پرداختن به نحوه ایجاد جدول شما را با دو مفهوم آشنا نماییم. cloumns به معنی ستونها و Rows به معنی ردیفها میباشد و همچنین ستونها عمودی قرار گرفته و ردیفها افقی قرار میگیرند.

در سربرگ Insert و در قسمت Tables با زدن گزینه Insert Tableشما میتوانید تعداد ستون و ردیفهای جدول خود را وارد نمایید و اگر مایل به طراحی دستی هستید گزینه را کلیک کنید و بعد با درگ به ترسیم بپردازید. گزینه آخر هم به شما اجازه میدهد که جدولی را از Excel وارد کنید.

استفاده از موشواره و صفحه کلید در ایجاد جداول

در حین کار میتوانید از کلید Tab برای جابجایی در ردیفها استفاده کرد و در آخرین سلول جدول با زدن این کلید میتوانید ردیف دیگری ایجاد نمایید و با فشردن همزمان کلیدهای Shift و Tab به یک سلول عقب برگردید. اما راحتترین شیوه برای حرکت در سلولها استفاده از کلیدهای جهت نما بر روی صفحه کلید است.

{rsmembership category="1"}

در انتخاب ستونها در بالای ستون زمانی که نشانگر به یک فلش سیاه رنگ تبدیل شد کلیک کنید و برای انتخاب ردیف در کنار آن زمانی که نشانگر به یک فلش سیاه رنگ تبدیل شد کلیک کنید. برای انتخاب سلول نیز میتوانید زمانی که نشانگر را بر روی گوشه سلول برده و به شکل یک فلش سیاه رنگ درآمد کلیک نمایید. راه دیگر انتخاب این است که در زمان ایجاد جدول دو سربرگ ظاهر میشود، در سربرگ Lay out در بخش Tableآیکون Select به شما امکان انتخاب تمامی جدول، ستون و انتخاب ردیفی که نشانگر در آن است را میدهد.  

همان طور که قبال گفتم در زمان ایجاد جدول دو سربرگ Design و Layout ظاهر میگردد که حال به بررسی آن میپردازیم. سربرگ Design به شما امکان میدهد که به طراحی و رنگبندی جدول خود بپردازید و هرگونه تغییر شکلی را در جدول ایجاد نمایید. بخش Table Layout Option به شما شش گزینه را میدهد که عبارتند از:

1)Header Row : اولین ردیف را برجسته مینماید

2) Total Row: آخرین ردیف را برجسته مینماید

3)Banded Row : ردیفها را یکی در میان برجسته میکند

4)First Clumn : اولین ستون را برجسته میکند

5)Banded Clumns : آخرین ستون را برجسته مینماید :( : ستونها را یکی در میان برجسته مینماید

قسمت Table Style رنگبندیهای پیشفرض را برای شما به نمایش میگذارد که با انتخاب هر مورد دلخواه جدول شما به آن شکل و رنگبندی در میآید و ابزار Shading امکان تغییر در رنگبندی جدول را امکانپذیر میسازد. ابزار Bordersکه بصورت مشترک با قسمت Draw Border کار میکند تنظیمات خطوط جدول را به شما میدهد و شما میتوانید نوع، ضخامت، قالب و رنگ خطوط را تغییر دهید. گزینه در قسمت بار دیگر امکان ترسیم دستی را به شما داده و آیکون Eraser به شما اختیار پاک کردن هر خطی را در درون جدول میدهد.

ابزار Effects برای اعمال جلوه بر روی جدول در اختیار شما گذاشته شده است که ما در قسمت آموزش نحوه کار با Style ها توضیحات کامل را در خصوص این موضوع برای شما ارائه میکنیم. قسمت دیگر این سربرگ Word Art Style میباشد که ما باز هم برای جلوگیری از تکرار مجدد مطالب تشریح گزینه های این قسمت را به آموزش نحوه کار با Style ها ارجاع میدهیم. سربرگ دیگر  Layout نام دارد که در قسمت Table شما میتوانید به انتخاب بپردازید گزینه View Gridlinesخطوط شبکهای جدول شما را نمایان میسازد اما در خروجی کار نمایش داده نمیشود و فایده این گزینه این است که شما در زمان حذف خطوط جدول خود به عنوان خطوط راهنما برای بینایی بهتر شما نشان داده شود.

بخش بعدی Row &Clumns هست که آیکون Delet به ترتیب سه حالت زیر را به همراه دارد:

1( حذف ستونی که سلول جاری در آن است

2( حذف ردیفی که سلول جاری در آن است

3( حذف تمام جدول

چهار گزینه دیگر این قسمت به شرح زیر میباشد

1) Insert Above : اضافه کردن یک ردیف بالای سلول جاری

2)Insert Below : اضافه کردن یک ردیف پایین سلول جاری

3) Insert Left : اضافه کردن یک ستون سمت چپ سلول جاری

4) Insert Right : اضافه کردن یک ستون سمت راست سلول جاری

اما در قسمت Merge امکان ادغام سازی تعریف شده است به گونهای که وقتی شما بخواهید چند سلول را به یک سلول تبدیل کنید گزینه Merge Cells این عمل را انجام میدهد و زمانی که بخواهید یک سلول را به چندین سلول تقسیم نمایید با انتخاب آن سلول و انتخاب گزینه Split Cellsکادری برای شما باز میشود که با تعیین تعداد ستون و ردیف عمل تقسیم شما انجام میگردد.

قسمت بعدی Cell size میباشد و این امکان را میدهد تا بتوانید در اندازه طول و عرض ردیف و ستون جدول تغییر ایجاد نمایید. به این نکته توجه داشته باشید که شما نمیتوانید در این برنامه طول و عرض یک سلول را به تنهایی تغییر دهید. قسمت Aligment که پرکاربرد نیز هست تراز بندی متون درون سلولها را برای شما فراهم نموده و بسیار راحت با مناظره هر ترازبندی و انتخاب مورد دلخواه میتوانید آن را اعمال نمایید این ترازبندی نوع چینش، فاصله و محل متن در سلول و قسمتهای انتخابی را تعیین میکند.

قسمت Table Size به مانند قسمت Cell Size عمل مینماید با این تفاوت که ابزارهای این بخش در خصوص تمام جدول عمل میکنند و شما میتوانید به راحتی با درج یک عدد در طول و عرض جدول خود تغییر حاصل نمایید؛ بسیار برای زمانی که میخواهید حتما جدول شما در یک اندازه مشخص باشد مفید واقع خواهد بود. آخرین قسمت را نیز در مبحث کار با تصاویر فرا خواهید گرفت.

{else}

برای دسترسی به ادامه مطلب می بایستی در وب سایت اشتراک داشته باشید

خرید اشتراک

{/rsmembership}

Leave Comments