By پشتیبان on یکشنبه, 30 بهمن 1390
Category: آموزش HTML

درس سیزدهم آموزش HTML

در این درس با چند اصل دیگر برنامه نویسی از جمله فارسی سازی، فارسی نویسی و استاندارد یونیکد (جزو استاندارهایی است که برای Encoding متن ها استفاده می شود.) آشنا می شوید. همچنین با متاتگ http-equiv و شناسه  dir آشنا می شوید.

یو‌نیکد چیست؟

به طور خلاصه و با صرف نظر از بعضی از پیچیدگیها می‌شود گفت یونیکد مجموعه‌ای بسیار بزرگ از کاراکترهای مختلف است. این مجموعه تقریباً تمام کاراکترهای مورد استفاده در کامپیوتر در جهان را در خود دارد. از حرف سین الفبای فارسی گرفته تا حروف الفبای چینی و انواع و اقسام علامت‌ها و حتی خط میخی فارسی باستان.

مهمترین خاصیت یونیکد این است که به هر کدام از این کاراکترها یک شماره‌ یکتا اختصاص می‌دهد که به آن کد یونیکد آن کاراکتر می‌گویند. کد یونیکد فارسی U+06CC است در حالی که کد یونیکد عربی U+064A است.

وقتی یک پرونده ذخیره می‌شود این کدها هستند که ذخیره می‌شوند نه شکل کاراکترها. بنابر این تأثیر این مسأله این است که اگر پرونده‌ای با قالب یو‌نیکد ذخیره شود و در هر کجای دیگر دنیا که از یونیکد استفاده می‌کند باز شود، همان کاراکتر درونش قرار خواهند داشت.

{rsmembership category="1"}

دو نکته بسيار مهم در مورد فارسی نويسی:

روش کدگذاری UTF-8
اکيدا توصيه ميشود که برای تايپ و نمايش متون فارسی از استاندارد يونيکد و روش کدگذاری UTF-8 اسنفاده شود. نکته مهم در نمايش صحيح متون فارسی تعيين نوع کدگذاری يا encoding صفحات فارسی است که برای اينکار بايد از متاتگ خاصی به نام http-equiv در بخش head صفحات HTML به شکل زير استفاده شود:

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">

در اينصورت مرورگر يا Browser قبل از نمايش صفحه از روی متاتگ فوق نوع کدگذاری (Encoding) را تشخيص داده و ديگر مثلا نيازی به تعيين دستی (دراکسپلورور 5 : View/Encoing/Unicode / UTF-8 ) نوع Encoing توسط بازديدکننده سايت نخواهد بود.

شناسه ای به نام dir
سمت و جهت نمايش متون لاتين به صورت پيش فرض و default از چپ به راست (ltrیا Right To Left) ميباشد. در مورد متون و جملات فارسی بايد با کمک روشی جهت نمايش پيش فرض را به "راست به چپ" تغيير دهيد. شناسه يا attribute ی به نام dir يا همان direction اين کار را برای شما انجام ميدهد. اين شناسه دارای دو مقدار ممکن ميباشد :

dir="ltr" , Left-to-right text. - چپ به راست
dir="rtl" , Right-to-left text. - راست به چپ

مثلا برای نمايش جمله فارسی "سلام به دنيای وب!" با کمک عناصر p يا div کافی است که به يکی از شکلهای زير عمل شود:

<p dir="rtl"> سلام به دنيای وب </p>
<div dir="rtl"> سلام به دنيای وب </div>


در بسياری از عناصر و تگ های HTML امکان استفاده از شناسه dir ميسر بوده و به عنوان نمونه ميتوان از عناصر زير نام برد:

<p> , <div> , <html> , <body> , <table> , <tr> , <td> , <h1 ... h6> , <input> , <pre> , <select> , <span> , ...


مثالهای زير نحوه ترازبندی متون فارسی را به نمايش ميگذارند و برای مطالعه بيشتر در مورد ترازبندی متون "راست به چپ" به اين صفحه مراجعه کنيد. (عناصر BDO ، Span و شناسه lang هم برای مطالعه مفيد ميباشند.)

{else}

برای دسترسی به ادامه مطلب می بایستی در وب سایت اشتراک داشته باشید

خرید اشتراک

{/rsmembership}

Leave Comments