By پشتیبان on سه شنبه, 25 بهمن 1390
Category: آموزش HTML

درس یازدهم آموزش HTML

 در این درس با مفاهیم فرمها، تگ Input، کد HTML، وروديهای Radio Buttons، وروديهای Checkboxes، تگهای فرم آشنا خواهید شد. امیدواریم پس از آشنایی با این مفاهیم گامی بلندتر برای طراحی وب سایت بردارید.

فرمها ( Forms )

از طريق استفاده از عنصر <form> و چند تگ مرتبط قادر به دريافت اطلاعات از بازديدکنندگان صفحاتتان و يا تبادل اطلاعات بين صفحات مختلف خواهيد شد. با کمک اين گروه از تگ ها قادر به نمايش باکسهای ورود اطلاعات متن (text fields) ، چک باکسها (check-boxes) ، راديو باتونها (radio-buttons) و ... شده و همچنين امکان گذاشتن دکمه های ارسال (submit button) و يا reset را خواهيد داشت. اين فصل با شرح تگ های form و input و ... به چگونگی ايجاد ارتباط با بازديدکنندگان و گرفتن اطلاعات از آنها بصورت لاتين و يا فارسی خواهد پرداخت.

توجه داشته باشيد که برای پردازش اطلاعات دريافتی از کاربر بايد با يکی از زبانهای cgi از قبيل ASP، perl، PHP، CFM ، JSP يا Java آشنائی داشته باشيد.


فرمها (Forms)

تمامی عناصر و تگهائی که تاکنون ديده ايد فقط به نمايش اطلاعات پرداخته اند و هيچکدام به گرفتن و اخذ اطلاعات از کاربر نپرداخته اند. فرمها که با تگ <form> معرفی ميشوند، طراح سايت را قادر به جمع آوری و اخذ اطلاعات از بازديدکننده سايت خواهند کرد. عنصر فرم و گروهی از عناصر و تگهای درون آن به دريافت و ارسال اطلاعات به سمت وب سرور کمک خواهند کرد. ( تمامی تگهای مربوط به فرمها درون تگهای <form> و <form/> قرار ميگيرند. )

درون تگ فرم گروه زيادی از عناصر و تگهای مختلف قابل استفاده هستند از قبيل عناصر ورود متن يک سطری(text fields)، عناصر ورود متنهای چند سطری (Textarea)، منوهای drop-down و radio buttons و منوهای drop-down و غیره.

 {rsmembership category="1"}

تگ Input

به عنوان پر مصرف ترين تگ مربوط به ورود اطلاعات بايد از تگ <input> نام برد. در اين تگ شناسه ای به نام type به تعيين نوع اطلاعات ورودی اختصاص دارد. مقادير ممکن برای اين شناسه به قرار زيرند:

text , checkbox , radio , password , hidden , submit , reset , button , file , image

در ادامه به شرح بعضی از type های کاربردی خواهيم پرداخت:


وروديهای متن (Text Fields)

اگر ميخواهيد که بازديدکننده اطلاعاتی از قبيل متن، اعداد و ... را وارد کند از شناسه ای با مقدار "text" استفاده ميشود.

کد HTML

نمايش توسط مرورگر

<form> First name: <input type="text" name="firstname"> <br> Last name: <input type="text" name="lastname"> </form>
First name:
Last name:

<form dir="rtl" > نـــــــــــــــام: <input type="text" name="firstname"> <br> نام خانوادگی: <input type="text" name="lastname"> </form>
نـــــــــــــــام:
نام خانوادگی:

توجه داشته باشيد که تگ <form> چيزی را به نمايش نخواهد گذاشت بلکه تگهای درون آن توسط مرورگر نمايش داده خواهند شد. در مثال فارسی بالا به شناسه dir و مقدار rtl آن توجه داشته باشيد.لازم به يادآوری است که اغلب مرورگرها در حالت پيش فرض برای وروديهای متن اندازه 20 کاراکتر را در نظر ميگيرند و اگر ميخواهيد که اندازه پيش فرض وروديهای متن را تغيير دهيد بايد از شناسه ای به نام size استفاده کنيد.

وروديهای Radio Buttons


اگر ميخواهيد که بازديدکننده فقط یک گزينه را از بين چند گزينه محدود انتخاب کند، از مقدار "radio" برای شناسه type استفاده کنيد:

کد HTML
 

نمايش توسط مرورگر

<form> <input type="radio" name="sex" value="male"> Male <br> <input type="radio" name="sex" value="female"> Female </form>
Male
Female

<form dir="rtl"> <input type="radio" name="sex" value="male"> مرد <br> <input type="radio" name="sex" value="female"> زن </form>
مرد
زن

همانطور که مشاهده ميشود فقط امکان يکی از گزينه ها برای کاربر ميسر است.

وروديهای Checkboxes


اگر ميخواهيد که بازديدکننده يک يا چند گزينه را از بين چندین گزينه محدود انتخاب کند، از مقدار "checkbox" برای شناسه type استفاده کنيد:

کد HTML

نمايش توسط مرورگر
<form> <input type="checkbox" name="bike"> I have a bike <br> <input type="checkbox" name="car"> I have a car </form>
I have a bike
I have a car

<form dir="rtl"> <input type="checkbox" name="bike"> دوچرخه دارم <br> <input type="checkbox" name="car"> ماشين دارم </form>
دوچرخه دارم
ماشين دارم
 

شناسه Action و دکمه Submit در فرمها ( Form's Action Attribute & Submit Button)

در فرمها برای ارسال اطلاعات کسب شده از دکمه ای به نام ارسال يا Submit Button استفاده ميشود و در اثر کليک کاربر بروی اين دکمه "Submit" ، اطلاعات درون فرم توسط مرورگر به صفحه ای که شما تعیین میکنید ارسال خواهند شد. برای تعيين مقصد ارسال اطلاعات بايد درون تگ form از شناسه ای به نام action استفاده کنيد. مقدار شناسه action آدرس يا url صفحه ای است که به دريافت و سپس پردازش اطلاعات دريافتی خواهد پرداخت. معمولا فايلهای بخش action برنامه ها و اسکريپت هائی نوشته شده با ربانهای cgi مانند ASP، Perl ، PHP و ... بوده و وظيفه آنها دريافت اطلاعات فرمها و سپس پردازش آنها ميباشد.

تعيين مقدار "submit" برای شناسه type سبب نمايش دکمه Submit يا ارسال خواهد گرديد.

در فرمها برای ارسال اطلاعات کسب شده از دکمه ای به نام ارسال يا Submit Button استفاده ميشود و در اثر کليک کاربر بروی اين دکمه "Submit" ، اطلاعات درون فرم توسط مرورگر به صفحه ای که شما تعیین میکنید ارسال خواهند شد. برای تعيين مقصد ارسال اطلاعات بايد درون تگ form از شناسه ای به نام action استفاده کنيد. مقدار شناسه action آدرس يا url صفحه ای است که به دريافت و سپس پردازش اطلاعات دريافتی خواهد پرداخت. معمولا فايلهای بخش action برنامه ها و اسکريپت هائی نوشته شده با ربانهای cgi مانند ASP، Perl ، PHP و ... بوده و وظيفه آنها دريافت اطلاعات فرمها و سپس پردازش آنها ميباشد.

تعيين مقدار "submit" برای شناسه type سبب نمايش دکمه Submit يا ارسال خواهد گرديد.

کد HTML
نمايش توسط مرورگر

<form name="input" action="form_action.php"> Username: <input type="text" name="user"> <input type="submit" value="Submit"> </form>
Username:

<form name="input" action="form_action.php" dir="rtl"> نام کاربر <input type="text" name="user"> <input type="submit" value="Submit"> </form>
نام کاربر

در مثال بالا در باکس ورودی متن، کلمه ای را وارد کرده و دکمه ارسال را کليک کنيد. مرورگر به محض کليک دکمه ارسال، اطلاعات درون فرم را که در اين مثال متنی ساده است به سمت آدرسی (URL) که در شناسه action تعيين شده است ارسال کرده و در اين مثال برنامه ای به زبان PHP با نام form_action.php در سمت سرور به دریافت و پردازش اطلاعات دریافتی خواهد پرداخت.

به یاد داشته باشید که آدرس قید شده در بخش action میتواند آدرس اسکریپتی در هامان سایت و یا سایت دیگری باشد، همچنین میتواند آدرسی نسبی یا مطلق باشد.

ورود متن فارسی در عناصری مانند Text field يا Text area:


همانطور که در مثالهای بالا مشاهده کردید در مورد المانهای Text field و Textarea مانند بسیاری دیگر از المانها با کمک شناسه dir میتوان سمت و جهت ورود اطلاعات را "از راست به چپ" تعیین کنید. ولی اگر کاربری ویندوز فارسی نداشته باشد، از کامپیوترهای مکینتاش استفاده کند و یا سیستمش را فارسی نکرده باشد قادر به ورود اطلاعات به زبان فارسی نخواهد بود و نویسه های تایپ شده لاتین خواهند بود!، در اینگونه موارد چه باید کرد؟


معمولا برنامه نویسان وب برای فراهم ساختن امکان ورود متن فارسی از یکی از دو روش زیر استفاده میکنند:


استفاده از اپلتهای جاوا یا استفاده از فلش
استفاده از زبان جاوا اسکریپت

تگهای فرم

<form>                                              

Defines a form for user input تعريف فرم ورود اطلاعات

<input> Defines an input field تعريف ورودی از نوع Input

<textarea> Defines a text-area (a multi-line text input control) تعريف ورودی متن چند سطری يا text-area

<label> Defines a label to a control تعريف برچسب يا label

<fieldset> Defines a fieldset تعريف fieldset

<legend> Defines a caption for a fieldset تعريف عنوان برای fieldset ها

<select> Defines a selectable list (a drop-down box) تعريف فهرستهای انتخابی يا drop-down box

<optgroup> Defines an option group تعريف option group ها

<option> Defines an option in the drop-down box تعريف گزينه ای از drop-down box ها

<button> Defines a push button تعريف دکمه فشاری، متفاوت با button تگ input

{else}

برای دسترسی به ادامه مطلب می بایستی در وب سایت اشتراک داشته باشید

خرید اشتراک

{/rsmembership}

Leave Comments