By پشتیبان on چهارشنبه, 25 آبان 1390
Category: آموزش فتوشاپ

آموزش فتوشاپ مقدماتی CS5 درس ششم

یکی از لذت بخش ترین آموزش های فتوشاپ، روتوش و اصلاح تصاویر و ترمیم عکس های قدیمی و رنگی کردن عکس های سیاه و سفید قدیمی با فتوشاپ می باشد. در این درس از آموزش فتوشاپ شما را با ابزارهای مختلف روتوش و اصلاح تصویر و تغییر رنگ قسمتی از تصویر آشنا می کنیم.

ابزار ویرایش و روتوش (Retouching Tool)

فتوشاپ چندین ابزار مختلف برای ویرایش، ترمیم و روتوش عکس در اختیار شما می گذارد که این ابزارها برای کسانی که کار عکاسی انجام میدهند و یا آتلیه دارند بسیار کاربرد دارد. این ابزارها عبارتند از:

1.    ابزار Spot Healing Brush

2.    ابزار Healing

3.    ابزار Patch

4.    ابزار Clone Stamp

5.    ابزار Pattern Stamp

6.    ابزار  Eraser

7.    ابزار Background Eraser

8.    ابزار Magic  Eraser

9.    ابزار Blur

10.    ابزار Sharpen

11.    ابزار Smudge

12.    ابزارDodge

13.    ابزار Burn

14.    ابزار Sponge

{rsmembership category="1"}
ابزار Spot Healing Brush

این ابزار برای از بین بردن خال و یا لک است که به صورت نقطه ای کار میکند که می توانید این ابزار را انتخاب کنید. یک عکس را وارد برنامه کنید و برای مثال در این عکس صورتی داریم که دارای خال است و ما می خواهیم این خال را برداریم . ابزار را انتخاب کرده و با کلیک کردن روی خال آن را از بین می بریم. اگر سایز قلم این ابزار کوچک یا بزرگ است می توانید کلیک سمت راست را بزنید و سایز قلم را انتخاب کنید یا اینکه از کلید " ]  " و "  [  " استفاده کنید.

 ابزار Healing

 این ابزار به شکل دقیق تری نسبت به ابزار قبلی کار خود را انجام میدهد .احتمالا برایتان پیش آمده که عکس قدیمی داشته باشید که کهنه شده و ترک هایی روی عکس ایجاد شده باشد با استفاده از این ابزار به راحتی میتوانید آن را ترمیم کنید.

روش کار به این شکل است که عکس را وارد برنامه میکنید و بعد این ابزار را انتخاب میکنید و بعد دکمه Alt  را گرفته و یک جای سالم از عکس را انتخاب میکنید سپس جای آسیب دیده عکس یک کلیک میکنید این باعث میشود جای سالم عکس روی جای آسیب دیده کپی شود.


ابزار Patch

این ابزار برای زمانی است که بخواهیم یک ناحیه را به دلخواه انتخاب کنیم و این ناحیه را با بافت قسمت دیگری از تصویر نقاشی کنیم. ابتدا یک منطقه خالی از صفحه رو انتخاب میکنیم جایی که می خواهیم تصویر را آنجا بندازیم و بعد قسمت انتخاب شده را به سمت شکل می کشیم و این شکل در جای مورد نظرمان منتقل می شود و بعد آن را از حالت انتخاب خارج میکنیم.


ابزار Clone Stamp

این ابزار کار مشابهی با ابزار Healing دارد و بیشتر برای ترمیم عکس های قدیمی استفاده می شود.

مراحل کار به این شکل است که:

1.    ابتدا ابزار Stamp را انتخاب کنید.
2.    با استفاده از نوار Option و یا راست کلیک روی صفحه براش استمپ را تنظیم کنید.
3.    برای ترمیم هر منطقه روی نزدیکترین و شبیه ترین بافت با گرفتن کلید Alt نمونه گیری کنید و روی بافت مخدوش کلیک کنید . توصیه میشود که برای این کار مرتب نمونه گیری کنید.
4.    با تنظیم Opacity سفتی و یا نرمی براش استمپ ، دقت کارتین را بالا ببرید.



ابزار Pattern Stamp

در این ایزار به جای نمونه گیری منطقه به منطقه ، یه بافت تعریف شده و با انتخاب نوع براش و کلیک روی تصویر پیکسل های تصویر یا بافت جایگزین میشود. که در فصل های قبل آموزش داده شد که چطور یک تصویر را تبدیل به Pattern کنیم.


ابزار  Eraser

قبلا که می خواستیم تصویری را حذف کنیم ابتدا با استفاده از ابزار انتخاب منطقه را انتخاب می کردیم سپس با فشار دادن دکمه Delete آن منطقه حذف میشد . ابزار Eraser کار را راحت تر میکند . شما با استفاده از این می توانید به راحتی و به صورت آزادانه منطقه مورد نظرتان را حذف کنید.



ابزار Background Eraser

با انتخاب این ابزار و گرفتن ماوس و جابه جایی آن روی پس زمینه (Background) پیکسل های لایه پاک میشوند و به حالت شفاف (Transparent) در می آید.



ابزار Magic  Eraser

این ابزار شباهت زیادی با ابزار Magic Wand دارد با این تفاوت که ابزار Magic Wand  پیکسلهای مشابه را انتخاب میکند اما Magic Eraser  آن را بدون اینکه انتخاب بکند حذف میکند.



ابزار Blur

این ابزار زمانی کاربرد دارد که برای مثال دور شکلی را انتخاب کردید و آن را حذف کردید و دور شکل دندانه دندانه شده این ابزار کمک میکند دور شکل را محو کنید .



ابزار Sharpen

این ابزار بر خلاف ابزار Blur که محو و نرم می کند ، ابزار Sharpen پیکسل های موجود را تند و تیز میکند


ابزار Smudge

با کشیدن این ابزار روی لبه های پیکسل های مرزی کاملا مخلوط شده و در جهتی که ماوس را بکشید به آن سمت کشیده میشود.

ابزار Dodge

این ابزار جایی از تصویر را که ما بخواهیم روشن تر می کند و برای خیلی از موارد کارها کارایی دارد.

ابزار Burn

این ابزار بر خلاف ابزار Dodge فضا را تاریک تر می کند.

ابزار Sponge

کار با این ابزار بسیار ساده است و نتیجه جالبی می دهد . کار این ابزار سیر کردن و گرسنه کردن یک لایه از رنگ است. یعنی کار اصلی اش سیرشدگی یا اشباع (Saturation) است . بنابراین اگر مود رنگی خاکستری باشد با انتخاب گزینه Saturate از نوار منو و انتخاب اندازه براش رنگ را تیره تر و پررنگ تر میکند و اگر گزینه Desaturate انتخاب شود رنگ را بی رمق تر می کند. و در حالت رنگی بودن عکس هم چنین حالتی را با رنگ ها ایجاد میکند.

در این بخش ابزار های نقاشی را برایتان توضیح داده می شود، که این بخش شامل ابزارهای زیر می باشد :


1.    ابزار Brush
2.    ابزار Pencil
3.    ابزار  Color Replacement
4.    ابزار History Brush
5.    ابزار Gradient
6.    ابزار Paint Bucket


ابزار Brush


ابزار Brush یکی از مهمترین ابزارهای فتوشاپ است کلید Short cut  آن B می باشد .در اینجا میتوانید Brush خود را از نظر سختی ، نرمی ، اندازه و ... تنظیم کنید.خوب حالا می خواهیم توی یک صفحه سفید کارایی Brush را به شما نشان دهیم.


1.    ابتدا روی ابزار Brush کلیک کنید یا از کلید B استفاده کنید.
2.    روی جعبه رنگ بروید و رنگ مورد نظرتون رو انتخاب کنید.
3.    روی صفحه راست کلیک کنید تا پنجره تنظیمات آشکار شود.
4.    قطر Brush را تنظیم کنید.
5.    سختی یا نرمی آن را هم تنظیم کنید. هر چقدر سختی Brush را افزایش دهید مرز آن بیشتر مشخص می شود و هر چه به نرمی آن بیافزایید مرز آن نا مشخص تر میشود.
6.    شکل نوک Brush را انتخاب کنید ( قلم موی گرد ، چهارگوش و یا هر شکل دیگر ).
7.    با تنظیم Opacity ، میزان تراکم رنگ و یا شفافیت آن را تنظیم نمایید.



ابزار Pencil

این ابزار کار مشابهی با ابزار Brush  دارد و تفاوت در جنس قلم آن است.


ابزار  Replacement Color

این ابزار کارایی چندانی ندارد اما در موردش توضیح خواهیم داد. برای مثال عکس چند سیب سبز را داریم و میخواهیم هر کدام از آن سیب ها را یک رنگ کنیم. ابتدا از قسمت انتخاب رنگ ، رنگ مورد نظرخود را انتخاب میکنیم سپس روی شکل می کشیم تا به هدف نهایی برسیم.


ابزار History Brush

به کمک این ابزار می توانید تاریخچه یک تصویر در صحنه را دوباره زنده نمایید یعنی شما به کمک یک ابزار بر روی عکس تغییراتی را اعمال نمودید ولی نمی خواهید تمام آن تغییرات را از بین ببرد آن وقت است که از این ابزار استفاده می کنیم به کمک این ابزار می توان یک قسمت از عملیات انجام شده را لغو نمود. قسمت Option Bar نیز تغییر پیدا نکرده است.



ابزار Art History Brush

این Brush حالت های جالبی را روی تصاویر ایجاد میکند برای اینکه این Brush روی تصویر اعمال شود قبلش باید لایه را از حالت Background به Layer تبدیل کنید . سپس با کلیک سمت راست نوع و حالت قلم را انتخاب کنید سپس می توانید از این ابزار استفاده کنید.



ابزار  Gradient

این ابزار از مهم ترین ابزارهای موجود در نرم افزار می باشد به کمک این ابزار می توانید یک تخته رنگ رنگ که متشکل از طیف ها مختلف رنگی است داشته باشید که به صورت نرم و آرام در یکدیگر آمیخته شده است . در واقع این ابزار به خاطر در آمیخته کردن رنگ ها به صورت نرم و در طیف های گوناگون محبوبیت پیدا کرده است . با فعال کردن این گزینه در قسمت Option Bar پارامترهایی ظاهر می شوند. میتوانید این Gradient ها را در یک صفحه سفید و در لایه های مختلف ایجاد کنید. تمامی تنظیمات آن در نوار منو وجود دارد و می توانید حالت های مختلف را امتحان کنید.


ابزار   Paint Bucket

این ابزار سطل رنگ است که به صورت Foreground  و  Background وجود دارد و بسیار کارایی دارد و در این جا میتوانیم رنگ مورد نظر را انتخاب و از آن استفاده کنیم.

{else}

برای دسترسی به ادامه مطلب می بایستی در وب سایت اشتراک داشته باشید

خرید اشتراک

{/rsmembership}

Leave Comments